Historien bak MotorikkNerden

Motorikknerden
Hei, jeg heter Anette Kristvik. Min reise på vei til å bli MotorikkNerden kan du lese om i dette innlegget. En kort versjon av min CV finner du også. 

..Du vet den følelsen du har når du er oppslukt av en aktivitet og tiden bare flyter forbi? Akkurat sånn har jeg det når jeg jobber som MotorikkNerden.

Ikke fordi det er enkle problemstillinger jeg jobber med – tvert imot. Men fordi jeg får muligheten til å bruke alle sider av meg selv. All kunskapen, alle erfaringene, kreativiteten og ikke minst problemløseren i meg.

Rykende fersk forskning

Det nest beste jeg vet er å gå på kurs, alle mulige kurs. Samle teknikker, plukke opp nye impulser – måter å gjøre ting på. Det er alltid noe nytt å lære. Små tips fra en kollega om en god fagbok eller en annen måte å gjøre noe på. Oppdatering på rykende ferske forskningsresulater.

Følelsen er ikke ny for meg. Jeg har hatt den før. Tidligere i livet. Før jeg ble MotorikkNerd. Da jeg jobbet som danser. 3 år, 5-6 timer om dagen med trening. Konstant terping på teknikk. Kontinuerlig utforsking av kroppens bevegelser. Kjenne hvordan musikken blir ett med bevegelsene i kroppen.

I februar 1988 ble det bråstopp, en skade satte punktum for dansen. Men interessen for kropp og bevegelse ble bare sterkere. Det var på tide å begynne på en utdannelse. Jeg begynnte pent, meldte meg på et massasjekurs.

4 kurs, et diplom og 2 år i jobb på tverrfaglig klinikk senere måtte jeg vite mer. Kiropraktorutdanning i Danmark og USA ble neste mål.

Et nytt konsept – DNS

18 år senere satt jeg på en kiropraktorkongress og hørte presentasjonen til en amerikansk kollega. Et nytt konsept jeg aldi hadde hørt om. DNS – Dynamisk Nevromuskulær Stabilisering. Umiddelbart ble jeg fenget av tankegangen, teorien og hvor selvfølgelig dette var. Igjen, jeg bare måtte vite mer! Jeg fant ut at DNS var en egen utdannelse med sertifisering over 3-5 år i regi av universitetssykehuset i Praha. 

Tanken på å lese til eksamen igjen, ved siden av egen klinikk, full jobb, en 4 åring hjemme og etter så mange år var ikke fristende. Men nysgjerrigheten vant og de siste brikkene falt på plass i mitt hode. I 2016 feiret jeg at jeg var en av de 3 første i Norge med denne utdannelsen. Og den eneste i Norge med denne unike kombinasjonen av kompetanse og erfaring.

Motorikknerden

MotorikkNerden oppsto fordi jeg ville finne et navn som var mer beskrivende for måten jeg jobber på. Når jeg behandler dine plager vil du oppleve at jeg benytter mange forskjellige teknikker. Massasje, tøyninger, leddmanipulasjon, fysioterapiteknikker, muskelaktiveringsteknikker, nåler, laser, instrumentering, tapeteknikker, tradisjonelle treningsøvelser, undervisning og mer spesielle/spesifikke treningsøvelser.

Når jeg jobber med deg vil du oppleve at jeg implementerer mange forskjellige teknikker.

Utdannelse:

2016 Dynamic Neuromuscular Stabilization- Practitioner , Charles University, Praha

1995 Doctor of Chiropractic fra Palmer College of Chiropractic – West, California USA

1988 Diplomerad Massør fra Axelsons body work school

1984 A-kurs i treningsledelse

Kurser:

Fullført skadetelefonens kursmoduler på nett høsten 2020

Grunnkurs i Idrettsmedisin del 1 (2013), del 2 (2014) og del 3 (2017 og 2018)

Antidopingkurs for helsepersonell 2017

Anatomy trains

RockDoc Kurs – kurs i bruk av kinesiotape

IMS – nålebehandling av muskulatur for fysioterapeuter og kiropraktorer

Kurs i behandling av ekstremiteter (armer og ben)

Funksjonell undersøkelse og trening

FAKTR- instrument assistert bløtvevsbehandling

1995-2019 Deltagelse ved diverse tverrfaglige kongresser i inn- og utland. Deriblant flere idrettmedisinske høstkongresser

Annet:

Behandler for Ullern Fotball siden våren 2020

Foredrag og workshops om stabiliserende trening

Del av det frivillige behandlingsteamet på Ridderuka og ridderrennet 2019

Kåret til Årets kiropraktor 2016

Styreleder i Kiropraktorenes idretts- og rehabiliteringsorganisasjon 2015-2018

Styremedlem i Norsk Kiropraktorforening  fra 2000-2006

Erfaring med behandling og optimalisering av bevegelsesmønster hos idrettsutøvere på høyt nivå innen; Kampsport, Sprint, Roing, Alpint, Langrenn, Svømming, Slopestyle, Crossfit, Fotball, Orientering, Sykling med flere.