Ideell kjerneaktivering

kjernemuskulatur

Det er kjent kunnskap at en rund søyle er ekstremt sterk og tåler mye kompresjon. Helt siden antikken har romerne bygget med søyler når tunge konstruksjoner skal holdes oppe. Det er det samme med kroppen vår. Derfor liker jeg å sammenligne kjernen med en sylinder. Videre kan du lese om ideell kjerneaktivering.

Kjernens oppgaver er å stabilisere oss, holde oss og det vi løfter oppe, uten å knekke sammen. Når vi henger i luften som ved et hopp eller løp er kjernen faktisk det eneste stabile punkt for armer, ben og hodet. 

Sommeren er her og du ønsker å se bra ut på stranden. Jeg forstår det. Hele vinteren har du svettet og jobbet iherdig med «6-packen» din. Og endelig! så kan du kaste t-skjorta og vise den fram på stranden.

Men, hvor viktig er det at de rette magemusklene (rectus abdominis) er godt utviklet? Kan det gå på bekostning av noe annet? Kan vi tenke oss at kroppen blir mer stabil når vi klarer å aktivere kjernemuskulaturen jevnt – som en sylinder? Det er her ideell kjerneaktivering kommer inn i bildet.

Illustrasjon av kjeneaktivering

For å illustrere ser du her noen bilder jeg tok av en aktiv kampsportutøver noen år tilbake. 

På bildet øverst ser du hvordan den rette magemuskelen stikker opp og fram. Det blir en dump på hver side av magen rett over bukselinningen og ribbena stikker ut på begge sider. 

På bildet nedenfor har han lært hvordan han skal aktivere alle magemusklene koordinert. Vi ser en mye jevnere aktivering og en flott sylinderformet kjerne. Selv opplever han å føle seg sterkere, mer stabil, med mer kraft i slag og spark. 

Du vil tåle å løfte tyngre, løpe fortere, får bedre balanse, kan endre retning hurtigere og ha mer å stå imot med når du får en knyttneve i magen. 

«6-packen» beholder du, den blir ikke borte! 😉

Les også hvordan du lærer å aktivere kjernen riktig i kjernemuskler del 1, del 2 og del 3 

NB! Bildene er tatt på samme dag for demonstrasjons formål og offentliggjøres med personens samtykke

Lurer du på noe er det bare å ta kontakt.