Kiropraktorens tips ved akutte ryggsmerter

Akutte ryggsmerter

Kroppen fungerer og du føler deg helt fin inntil du helt plutselig og uten forvarsel kjenner at det hugger til i korsryggen – du føler akutte ryggsmerter. Kanskje føler du at bena svikter og du havner i knestående eller hengende over ett eller annet møbel eller lignende.

Tankene suser igjennom hodet –  å nei! – hvorfor?  – au! – er det hekseskudd? –  hva gjør jeg nå? –  blir dette langvarig?  –  dette har jeg ikke tid til –  jeg skulle jo bare…. Arrgh så ergerlig!

Du kjenner deg kanskje litt igjen?

Akutt kink i ryggen

Du er ikke alene om å få akutt kink i ryggen og det finnes gode råd som du selv kan prøve ut. Selv opplevde jeg dette for kort tid siden og dermed kom ideen til å lage denne videobloggen om hva jeg gjorde da min rygg streiket.  Jeg håper budskapet i videoen kan hjelpe deg dersom du opplever å få akutte ryggsmerter.

Noen opplysninger om ryggsmerter

Omtrent 80 % av befolkningen opplever akutte ryggsmerter en eller flere ganger i løpet av livet. De aller fleste av disse episodene gir seg i løpet av ca 1-2 uker.  Noen kan oppleve at plagene henger i over en litt lengre tidsperiode. Veldig få som får akutte ryggsmerter, trenger ryggkirurgi.  De fleste opplever at ryggsmerten kun sitter i muskulaturen, noe som ikke alltid stemmer.  Dersom smertene henger i utover en uke kan det være lurt å få sjekket om muskulaturen har forårsaket nedsatt leddbevegelighet i nedre del av ryggsøylen.

Er du usikker på hva dine ryggsmerter skyldes? Vi har lang erfaring og mye kompetanse både på å undersøke, vurdere, behandle og å gi deg flere øvelser som er spesielt tilpasset deg og dine ryggplager.  Vårt mål er å holde en høy faglig standard og at du skal føle deg ivaretatt på en god måte om du søker hjelp for dine plager hos oss. Ta kontakt med oss her eller bestill time i vår online booking

PS! øvelsene jeg viser i videoen er også gode for deg som lider av en lumbago som ikke er fullt så akutt som beskrevet over.