Nå som vi har fått tak og gulv på plass ift. kjernemuskler gjenstår veggen i sylinderen. Hvis du vil forstå hva jeg snakker om bør du lese del 1 og del 2 før du går videre – der forteller jeg litt stort og smått om kjernemuskler.
Veggene er det de fleste referer til når de snakker om kjernemuskulatur. De består blant annet av skrå magemuskler, rette magemuskler og de små musklene som sitter langs ryggsøylen dypt inne i ryggen. (mulitifidene)
Du har kanskje lurt på hvorfor jeg kaller kjernen for en sylinder med tak og gulv? Les mer om det hvor jeg har skrevet om «ideell kjerneaktivering» her.
Når taket på sylinderen presses nedover (del 1) og møter gulvet (del 2) blir det trangere inne i sylinderen og veggene vil presses utover.
Du får en aktivering av strekkrefleksen i muskulaturen rundt hele buken.
Strammer du nå muskulaturen «der den er» får du en jevn og god aktivering av kjerne.
OBS! Magen skal hverken suges inn eller presses ut når den aktiveres.
Oppleves det vanskelig er du ikke alene. Har du pustet feil og aktivert muskulaturen i et kompensatorisk mønster over lang tid kan det være vanskelig å endre på dette.
Vanskelig – men ikke umulig.
Den siste oppgaven du får av meg her i del 3 er den vanskeligste.
Du skal nå holde en viss aktivering av kjernen samtidig som du puster med mellomgulvet. I starten er det vanlig å miste aktiveringen på ut-pust. For så å heise opp brystkassen på inn-pust.
Med øvelse, øvelse og øvelse er jeg siker på at kroppen etterhvert vil knekke koden.
Anette 😉
Vil du lære mer om pust og kjerne ta en titt på YouTube filmene om Sammenhengen mellom stress, pust og stiv nakke og Magemuskulaturen, pusten og korsryggen – Sjekk ut og abonner gjerne på min YouTube-kanalen her.