Kjernemuskler – del 2

Motorikk hofte

Jeg fortsetter å sammenligne kjernen med en sylinder.  I del 1 om kjernemuskler snakket jeg om taket i sylinderen. Taket er det første du må få på plass for å få en god, sterk og naturlig aktivering av kjernen. Les del 1 her om du ikke har gjort det allerede 😉

Da har vi kommet til gulvet i sylinderen. Kan du gjette hva det er? 

BEKKENBUNNEN!

Joda den er viktig ikke bare for kvinner men for menn også. Og særlig hvis du skal løfte noe tungt. 

Fordi når du med riktig pust får god aktivering av mellomgulvet så utøves et trykk nedover. Dette trykket må møtes av noe. Dette «noe» er bekkenbunns-musklene. 

Her er det viktig å ha en god kroppsholdning slik at mellomgulvet  og bekkenbunnen er parallelle og rett overfor hverandre. Slik at trykket nedover fra mellomgulvet faktisk blir fanget opp av bekkenbunnen som igjen skaper et mottrykk. Hvorfor dette er viktig kan du lese mer om i Del 3 om kjernemuskler her.

Vanligvis er det ikke sånn at vi trenger å tenke på at bekkenbunnen skal jobbe. Det gjør den helt av seg selv. Fordi alle muskler er utstyrt med en strekkføler vil bekkenbunnens muskler automatisk aktiveres som en reaksjon på trykket fra mellomgulvet.  Dette er en naturlig strekkrefleks.

Det er allikevel viktig å være klar over denne sammenhengen mellom taket og gulvet i sylinderen.  

Trener du tung styrke er det en fordel å aktivere bekkenbunnen litt ekstra i løftet for å få en enda sterkere og mer stabil kjerne. ( se del 3 her

Etter fødsel er det viktig å koordinere bekkenbunnstreningen med pusten for å finne tilbake til den naturlige synergien mellom disse musklene.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt eller bestill time i vår online booking. 

1 hendelser på “Kjernemuskler – del 2”

  1. Tilbakeping: Kjernemuskler – del 3 – Lysaker Kiropraktorklinikk NY

Stengt for kommentarer.