Motorikknerden

Bevegelsesanalyse

Måten du beveger deg på har blitt en vane. Bevegelsene sitter som et mønster i nervesystemet ditt. Kroppens muskler tilpasser seg det du utsetter dem for – eller lar være å utsette dem for. Skader, stillesittende arbeide, ensidige bevegelser og flere andre faktorer kan bidra til at du begynner å kompensere. Kroppen lærer et annet bevegelsesmønster som etterhvert blir den normale bevegelsesmåten for deg.

Når vi gjør en bevegelsesanalyse ser vi på hvordan ditt bevegelsesmønster er NÅ. Sammenligner med det vi vet er et naturlig (fysiologisk) riktig mønster. Og prøver å finne måter å hjelpe kroppen din til å bevege seg på en mer hensiktsmessig måte.

Mange terapeuter og trenere ser på det globale mønsteret – korrigerer knær som faller innover med styrkeøvelser for setet og lignende. Det gjør selvfølgelig vi også.

I tillegg ser vi på de små detaljene.

Stabilitet i muskulaturen og koordinasjonen mellom de ulike musklene rundt leddene og gjennom hele eller deler av bevegelseskjeden. Ikke bare i de større leddene som ankel kne hofte og skulder. Men alle små detaljer i stabilisering mot underlaget med hender eller føtter til hvordan du aktiverer kjernemuskulaturen blir vurdert.

Har du film av deg selv i din idrett er det et godt hjelpemiddel for å vurdere spesifikke teknikkutfordringer eller smertemønstere.

Behandling hos Motorikknerden

Ofte er det ikke tilstrekkelig å bare jobbe med muskelaktivering og trening. Muskulaturen fester på skjelettet, går over ett eller flere ledd og styrer bevegelsen av leddene. Dersom leddet har redusert bevegelighet vil ikke musklene ha mulighet til å gjøre jobben sin. Uansett hvor mye du prøver vil du ikke klare å endre mønsteret ditt. Derfor er det viktig å også evaluere bevegeligheten i alle ledd som er involvert i den øvelsen du prøver å oppnå. Fra de minste ledd i tærne og fingre oppover til hofte, rygg, skulder og nakke.

På samme måte er et viktig å evaluere muskulaturen. Hvilke muskler jobber for mye og hvilke jobber for lite? Er noen muskler for korte? Dette kan skape en ubalanse i leddet.

Motorikknerden kombinerer et utall av behandlingteknikker for å oppnå best mulig resultat. Kiropraktorens teknikker blandes med mer kjente fysioterapiteknikker, tøyninger, massasje, og øvelser.

Du vil oppleve at behandlingen og øvelsene skreddersys til ditt behov for dine utfordringer.

DNS-trening

I ditt første leveår kobler nervesystemet på muskel etter muskel i en forutbestemt rekkefølge. Denne rekkefølgen er lik for alle og forteller oss om hvilke muskler som aktiveres sammen, når og hvorfor.

Gjennom analysen av ditt bevegelsesmønster finner vi ut om du har avvik fra det som ansees å være normalt ut i fra perspektivet og kunnskapen om dette fysiologisk «riktige» bevegelsesmønsteret.

Når vi har funnet dine avvik vil vi lage øvelser til deg som går på å finne tilbake til en mer hensiktsmessig måte å bevege deg på. Av og til kan det være så lite som å tenke litt ekstra på tåballen når du står på en fot. Andre ganger en litt større oppgave som å puste med mellomgulvet.

Sammen med øvelsen vil vi gi deg en forståelse for hvorfor nettopp denne øvelsen er viktig. Hvordan den påvirker kroppen og hva hensikten med øvelsen er. Vårt mål er at du skal få en forståelse for hvordan kroppen er koblet sammen og et eierskap til dine øvelser.

Øvelsene du får er ment å styrke og aktivere musklene på andre måter en du er vant til. Du må fokusere på hva du gjør og får spesifikke oppgaver om hva du skal tenke når du utfører øvelsene.

Med tålmodighet og gjentagelse vil du kunne innarbeide nye og bedre bevegelsesvaner som beskytter ledd og muskler mot skade og overbelastning.

Lurer du på om dette er noe for deg? Ta kontakt med Motorikknerden her eller bestill tid for en vurdering her

Motorikk rygg

Hekta på trening? Vil du oppnå fordeler som gir

Lurer du på om dette er aktuelt for deg? Ta kontakt, så rådgir jeg deg.